Kanton Sarajevo
0

Prvo polugodište završava 31. decembra, drugo počinje 30. januara

FENA
Redovna nastava u prvom polugodištu za oko 40.000 osnovaca i 20.000 srednjoškolaca koji nastavu pohađaju u 72 osnovne i 38 srednjih škola na području Kantona Sarajevo bit će završena u četvrtak, 31. decembra, potvrdio je Feni pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje KS Sretko Žmukić.

Zimski raspust trajat će od 4. do 30. januara 2010. godine, a redovna nastava u drugom polugodištu za oko 60.000 osnovaca i srednjoškolaca, prema planu resornog ministarstva, trebalo bi da počne u prvi ponedjeljak u februaru naredne godine.

Žmukić je kazao da bi, ako bude sve po planu, redovna nastava za ovu školsku godinu trebalo da bude završena 11. juna naredne godine.

Završni razredi osnovnih škola u KS redovnu nastavu za ovu školsku godinu trebalo bi da završe 4. juna, a te dane učenici bi trebalo da iskoriste za pripremu za upis u srednje škole.

Nastava za maturante u srednjim školama završava se pet sedmica ranije, odnosno 3. maja naredne godine, a to vrijeme namijenjeno je za izradu i odbranu maturskih radova.