BiH
0

Prvo međunarodno takmičenje za "Novinara Sredozemlja"

FENA
Ove godine se održava Prvo međunarodno takmičenje za "Novinara Sredozemlja", koje organizira Predsjedništvo Evropskog parlamenta, Euro mediteranska parlamentarna skupština i ambasade Turske, Grčke i Švedske.

Rok prijave za takmičenje je 30. mart.

"Cilj natjecanja je uključenje novinara štampanih i elektronskih medija te studenata žurnalistike ili onih koji pohađaju magistarski studij iz komunikacija u cijeloj Evropi, sa specijalnim fokusom na zemlje u Sredozemlju", kazao je Tommaso Forte, novinar, predsjednik "Terra del Mediterraneo" asocijacije i organizator takmičenja.

Javna objava može se pronaći na webstranici www.terradelmediterraneo.it, a ostale informacije se mogu dobiti na broj telefona +39/346-826-2198.

Potrebni materijali za učestvovanje u takmičenju trebaju biti poslati najkasnije do 30. marta.

"Prvo međunarodno takmičenje "Novinar Sredozemlja" predstavlja odličnu priliku za zbližavanje eksperata informiranja, građanstva te međunarodnih institucija", kazao je Rudy Salles, predsjednik Euro mediteranske parlamentarne skupštine.

Takmičenje će biti održano u šest kategorija Zaštita dječijih prava, Strana i međunarodna politika, Okruženje kriminalnih organizacija, Javna sigurnost i građanska zaštita, Ekonomija i ekonomski razvoj, kaže se u saopćenju Odjela Ambasade Italije za promociju ekonomskih odnosa.

U okviru inicijative nagrada "Sredozemni Caravel" bit će dodijeljena Mauriziu Belpietru, direktoru sedmičnog magazina "Panorama", Carlu Bollinu, direktoru "La Gazzetta del Mezzogiorno" i Diegu Minutiu, direktoru "Ansa Med" sredozemne novinske agencije.