BiH
0

Prvi zajednički projekat Sarajeva, Zagreba i Podgorice

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen potpisao je pismo namjere sa gradonačelnicima Zagreba Milanom Bandićem i Podgorice Miomirom Mugošom o izradi zajedničkog plana za izgradnju kapaciteta za energetsko upravljanje gradovima.

"Ovo je prvi poslijeratni zajednički projekt Sarajeva, Zagreba i Podgorice i podrazumijeva zajedničku izradu plana efikasnog energetskog upravljanja do septembra ove godine", saopšteno je iz Gradske uprave.

Projekt se odvija u okviru Povelje gradonačelnika kojoj je Sarajevo pristupilo u martu, a finansiraće ga Otvoreni regionalni energetski fond za jugoistočnu Evropu njemačke organizacije za tehničku saradnju. Njegovo sjedište bit će u Sarajevu.

Potpisivanje Pisma namjere, koje je obavljeno juče u Zagrebu, prva je u nizu aktivnosti koje Grad Sarajevo planira da preduzme u okviru Povelje gradonačelnika, prevazilazeći administrativne i političke barijere koje se nalaze pred BiH, navodi se u saopštenju.

U Zagrebu se danas i sutra održava konferencija na kojoj će biti utvrđeni potrebni koraci za pristupanje izradi plana, a na kojoj će Sarajevo predstavljati Haris Lulić, koordinator grada za Povelju gradonačelnika.