Radovi u završnoj fazi
0

Prvi učenici od septembra u novoj zgradi Pete i Gimnazije Dobrinja

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Novoizgrađena zgrada Gimnazije "Dobrinja" i Pete gimnazije bit će spremna da prvog septembra ove godine u školske klupe primi prve učenike.

U izgradnju zgrade uloženo je oko deset miliona KM i predstavljat će jednu od najmodernijih obrazovnih ustanova u našoj zemlji.

U narednih petnaestak dana bit će okončani završni radovi u objektu, kao i vanjsko uređenje, te procedura vezana za izdavanje upotrebne dozvole.

U posjeti novom objektu danas su bili načelnik Općine Novi Grad i ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, Safet Kešo. Oni su usaglasili detalje vezane za njeno opremanje i otvaranje.

“Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo je uložilo preko 8.000.000,00 KM, a Općina Novi Grad 3.000.000,00 KM. Oprema za ove dvije škole osigurat će se iz donacije Narodne Republike Kine, koju očekujemo da stigne u Sarajevo 22. augusta ove godine. Inače, ukupna vrijednost kineske donacije je oko 1.190.000,00 KM u školskoj opremi koja će biti, pored ovih dviju škola, raspoređena i u ostale obrazovne ustanove s područja Kantona Sarajevo i Republike Srpske”, pojasnio je novinarima finansijsku konstrukciju ministar Kešo, saopćeno je iz press-službe Vlade Kantona Sarajevo