BiH
0

Prvi sastanak predstavnika vojno-obavještajnih struktura Srbije i BiH

FENA
Foto:  Sarajevo
Foto: Sarajevo
Predstavnici Vojno-obavještajne agencije Ministarstva odbrane Republike Srbije koju je predvodio pukovnik Slobodan Joksimović boravili su jučer i danas u posjeti Ministarstvu odbrane BiH u Sarajevu, gdje su ih ugostili predstavnici Sektora za obavještajno-sigurnosne poslove Ministarstva odbrane BiH.

Ovo je prvi put da Ministarstvo odbrane BiH organizira sastanak ove vrste sa službom Ministarstva odbrane Srbije. Kako je u razgovorima istaknuto, ovo je početak uspješne saradnje komplementarnih službi dvaju ministarstava.

Tokom razgovora naglašeno je zadovoljstvo ovom posjetom koja predstavlja «značajan dio ukupne realizacije uspješne saradnje susjednih zemlja i zemalja u regionu.»

Tokom ovog susreta koji je ocijenjen izuzetno korisnim za oba ministarstva odbrane, razmijenjena su iskustva u ovoj oblasti te održane prigodne prezentacije dosadašnjeg rada Sektora za obavještajno-sigurnosne poslove Ministarstva odbrane BiH i vojno-obavještajnog roda Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.