BiH
15

Prvi sarajevski maskenbal u Centru za mlade na Grbavici

Klix.ba
Manifestacija Prvi sarajevski maskenbal bit će održana u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo - Grbavica, u petak, 9. novembra, od 19 do 23 sata.

Maskenbal je dio projekta "Uključivanje mladih u razvoj lokalne zajednice i razvoj volonterizma u Kantonu Sarajevo", koji provodi Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine. Projekt finansira Vlada Italije, a implementira Svjetska banka u BiH.

Za dobru atmosferu na maskenbalu će biti zadužni DJ Dizzy Dee i DJ Ravine, a cijena ulaznice je 3 KM, uz promotivne cijene pića. Na manifestaciji će biti i klovn Saša iz udruženja "Srce puno osmijeha", koji će svojim šalama sigurno izmamiti osmijehe na licima posjetilaca.

Poželjno je da svi uz dobro raspoloženje na maskenbal ponesu svoje maske, jer će oni najkreativniji biti nagrađeni. Nakon maskenbala svi posjetioci su pozvani na karakoke after-party u klubu "Johnny".

Realizaciju Prvog sarajevskog maskenbala podržavaju donatori Fondacija "Mozaik", Vlada Republike Italije i Svjetska banka. Sponzori ove manifestacije su: Nestlé, M&H Company, JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo-Grbavica, štamparija GONG, Securitas d.o.o. i Terme Ilidža d.o.o. Prijatelji maskenbala su udruženje "Srce puno osmijeha", mreža "Volontiram!" i klub "Johnny". Medijsku podršku pružaju Klix.ba, Metromedia, Radio 8, Radio M i Face TV.