BiH
340

"Prvi osmijeh južne tribine": Navijači FK Željezničar obilježili godišnjicu ubistva Mirze Raščića

Piše: M. N.
(Foto: Facebook/TM1987)
Članovi porodice, veliki broj prijatelja, navijača i predstavnika FK Željezničar obišli su danas mezar Mirze Raščića, vaternog navijača Plavih iz Sarajeva koji je tačno prije godinu dana ubijen u prostorijama udruženja navijača ovog kluba.

Izudin Tahirović je 16. aprila 2015. godine oko 19:10 sati pucajući iz vatrenog oružja nanio teške tjelesne povrede Mirzi Raščiću od kojih je preminuo na putu prema bolnici. Navijači Plavih bili su u šoku i nevjerici jer su Mirzu isticali kao primjer vatrenog navijača koji nikada nije pravio probleme i vjerno je bodrio svoj klub na svim utakmicama u i van Sarajeva.

"Bio je prvi osmjeh južne tribine... Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću", naveli su tada navijači u svom saopćenju.

Ne prođe niti jedna utakmica da se navijači Plavih ne sjete i ne odaju počast svom kolegi i drugu. Danas su se okupili na mezaru u Vlakovu gdje su proučili fatihu, pomolili se i odali počast svom ubijenom drugu, a igrači FK Željezničar najavili su da će večeras srcem igrati utakmicu u njegovu čast. Dio prihoda od ulaznica bit će donirano Mirzinoj porodici. Podsjetimo, iza Mirze su ostale majka i sestra.