BiH
53

"Prvi mart": Krećemo sa aktivnostima mobilizacije povratnika za izbore 2016. godine

Klix.ba
Predstavnici koalicije "Prvi mart", Mirnes Zahirović i Edin Ikanović, u Zvorniku su se sastali sa lokalnim predstavnicima SDP-a, SDA, SBB-a i DF-a, te razgovarali o zajedničkom djelovanju na mobilizaciji bošnjačkih povratnika za lokalne izbore 2016. godine.

Zvornik je općina sa 31 odbornikom, a kako su istaknuli iz koalicije Prvi mart, od njih samo tri odbornika su iz stranaka koje okupljaju povratnike, konkretno SDA.

Smatraju kako bi zajedničkim radom SDP i SBB također mogli zadobiti povjerenje povratnika, te tako povećati broj predstavnika povratnika u Općinskom vijeću Zvornik.

"Sa nekoliko ozbiljnih projekata koje bi ponudili lokalnoj zajednici, možemo pokazati da smo sazreli i da smo spremni raditi na stvarima koje pomažu povratnicima i donose dobro svim građanima", kazao je Edin Ikanović.

Dodali su kako je već sklopljen i plan aktivnosti koji uključuje pripremu kandidata, obuku monitora, te rad sa interno raseljenim.

"Podršku zajedničkom radu, te aktiviranju mladih u zajednici, dao je i zastupnik u NSRS Nedim Čivić. Uvjeren sam da dobrim pripremama i uključivanjem svih povratničkih naselja, možemo napraviti pomak u Zvorniku", rekao je Mirnes Zahirović.