BiH
0

Prvi kupači u aprilu otvorili sezonu na Panonskim jezerima

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sezona kupanja na Panonskim jezerima u Tuzli trebala bi početi krajem maja. Međutim, povoljne vremenske prilike još danas su na slana jezera privukla prve kupače, koji su spas od aprilskog sunca pronašli u prvom i najvećem jezeru u kompleksu Panonice.

Podsjetimo u septembru prošle godine otvoreno je treće jezero, a kapacitet kompleksa je povećan za 5.000 posjetilaca. Također, na usluzi posjetiocima su i slani slapovi, muzej, vrtić za djecu, sojeničko naselje…

Ipak, najviše pažnje plijene slana jezera na koja tokom ljetne sezone pristižu građani iz cijele BiH, ali i iz inostranstva. Novina u odnosu na prethodne sezone su skuplje ulaznice.

Cjelodnevna ulaznica za odraslu osobu koštat će 3 KM, za penzionere i invalide 2 KM, a za djecu 1 KM. Dakle, do kraja maja trebala bi se napuniti sva tri jezera, a nakon toga uslijedit će provjere vode koje vrši Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona. No, dok sve te pretpostavke ne ispune najhrabriji će na svoju odgovornost uživati u čarima slane vode i kompleksa u srcu grada.