Snow-Show Sarajevo 2008
0

Prvi festival zimskog turizma i sporta

Sarajevo-x.com
Narednog vikenda, 22. i 23. novembra će u sarajevskoj Zetri biti održan prvi festival zimskog turizma i zimskih sportova Snow-Show Sarajevo ’08 u organizaciji ZOI 84 i udruženja Urban Ski.

Svi ski centri u BiH su pozvani da naprave prezentaciju onoga šta će nuditi ove zime. Osim ski centrima, poziv je upućen i svim klubovima, ski i snowboard školama da po povoljnim uslovima ili besplatno prezentiraju svoju ponudu, te proizvođačima i dilerima opreme za zimske sportove, poručuju organizatori.

Na Snow-Showu je predviđena zajednička pokazna vježba GSS Sarajevo i GSS Jahorina koji će izvršiti simulaciju spašavanja sa žičare sa krovne konstrukcije Zetre. GSS će za sve zainteresirane prirediti i atrakciju spuštanja niz kosi kabl koji će biti razvučen čitavom širinom sale.

Za građane je pripremljena mogućnost da razmijene ili prodaju svoju opremu za zimske sportove. Za sve zainteresirane će biti obezbijeđen prostor na kojem će moći prodavati ili razmjenjivati svoju skijašku ili snowboard opremu, klizaljke i sanke i bilo šta drugo što ima veze sa zimskim sportovima.

Za one koji ne žele stajati pored svoje opreme, organizatori su priredili i komisionu prodaju koja će se vršiti tako što će građani nekoliko dana prije festivala moći donijeti svoju opremu koja će biti sigurno uskladištena u Zetri. Prilikom dolaska, potrebno se obratiti na recepciju Zetre, a prijem vaše opreme će se vršiti svakog dana u vremenu od 14.00h do 19.00h, počevši od subote 15.11.2008. Prilikom predaje, ispuniće se formular sa podacima o opremi, a zadnjih dan-dva je predviđen boravak osobe koja će davati savjete vezane za opremu i pomoći pri procjeni vrijednosti. Prilikom predaje, organizatorima će se plaćati naknade za usluge prodaje i uskladištenja opreme i to u vrijednosti:

  • par skija ili snowboard 10 KM (štapovi uz skije besplatno)
  • pancerice, buce, klizaljke, kacige, sanke, štapovi i ostalo 5 KM

Program

Preuzimanje opreme za komisionu prodaju:

  • subota 15.11.2008 - petak 21.11.2008 (svaki dan 14.00-19.00h - recepcija Zetre)

Festival:

  • subota 22.11.2008. i nedjelja 23. 11. 2008.) (10.00-18.00h - Zetra)

www.bhski.ba