BiH
79

Prvi dječiji sajam u Tuzli otvoren uz predstave, radionice i igru

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Prvi dječiji sajam u organizaciji preduzeća Tuzlanski sajam i Lions Cluba svečano je otvoren danas u KSPC Mejdan i trajat će do nedjelje, 10. maja.

Na ceremoniji otvaranja govorili su tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović i ministrica u Vladi TK Mirsada Begović.

U tri sajamska dana, pored sajamske ponude, mališani i drugi posjetioci imat će priliku pogledati 100 scenskih nastupa i 35 radionica i igraonica.

"Proteklih mjeseci vrijedno smo radili da bismo djeci i drugim posjetiteljima priredili tri dana veselja, radosti i učenja. Uz angažman svih iz Organizacionog odbora napravili smo događaj u okvirima, koje je na startu bilo teško i zamisliti. Nemoguće je navesti sve ono što pripremamo, ali bih istakla obilježavanja Dana Evrope, 'Igre bez granica i predrasuda' i izložbu više od 300 likovnih radova o temi 'Tuzla u Evropi, Evropa u Tuzli'", navodi Sabina Mujezinović, projekt menadžerica Dječijeg sajma.

U okviru Dječijeg sajma značajne datume obilježit će i dvije obrazovno-odgojne institucije. Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju obilježit će 45 godina rada, a JU Naše dijete 69. rođendan.

Za veliki broj posjetitelja, posebno onih najmlađih, pripremaju se i izlagači i partneri Dječijeg sajma 2015. Većina učesnika u sajamskoj postavci svojim proizvodima i uslugama namijenjenim igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece, najavila je brojne sajamske popuste, te edukativne i nagradne igre.

U petak i subotu sajam je otvoren od 10 do 20 sati, a u nedjelju od 10 do 16:30 sati. Ulaz na sajam je slobodan, a očekuje se oko 20.000 posjetilaca.