U OHR-u zagonetni
0

Prvi dio sastanka Dodik-Radojičić-Inzko završen

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U zgradi Narodne skupštine Republike Srpske (RS) u Banjaluci završen je prvi dio sastanka visokog predstavnik u BiH Valentina Inzka sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom parlamenta Igorom Radojičićem, rekao je portparol OHR-a Eldar Subašić, koji nije želio da kaže o čemu je bilo riječi tokom susreta.

"Ovo je mala pauza, sastanak se nastavlja u zgradi Vlade RS", rekao je Subašić novinarima, dodavši da će povodom ovog sastanka oko 16.00 sati biti izdato saopštenje za javnost.

Prema pisanju medija, Dodik, Radojičić i Inzko razgovarali su o zaključcima Parlamenta RS-a o efektima prenosa nadležnost sa RS na BiH.

Incko je, kako se saznaje, pripremio dokument na šest stranica u kojem obrazlaže svoje stavove zbog čega zaključci imaju antidejtonske i antustavne elemente.

Portparol OHR-a Frane Maroević u izjavi Srni nije mogao da potvrdi niti da demantuje pisanje lista "New York Times" da danas stupa na snagu odluka visokog predstavnika u BiH o ukidanju zaključaka Narodne skupštine RS o efektima prenosa nadležnosti RS na BiH.

Visoki predstavnik u BiH juče je trebalo da se oglasi u vezi sa objavljivanjem zaključaka Narodne skupštine RS u "Službenom glasniku RS".

Zaključci su objavljeni u ponedjeljak, 15. juna, nakon čega je iz OHR-a saopšteno da će Inzko razmotriti dalje korake.