Neće novu učiteljicu
139

Prvačići OŠ Vrhbosna ni drugi dan nisu došli u školu

Piše: N. J.
OŠ Vrhbosna
OŠ Vrhbosna
Ni drugi dan od početka drugog polugodišta 18 prvačića Osnovne škole Vrhbosna u Sarajevu nije došlo na nastavu, jer njihovi roditelji ne žele prihvatiti da nova učiteljica uči njihovu djecu.

Odjeljenje I-2 OŠ Vrhbosna od početka je vodila učiteljica Denisa Kuhinja, koju je direktor škole Mirsad Lelo primio na 90 dana, nakon što su, zbog velikog broja učenika, od jednog odjeljenja prvačića napravljena dva sa po 18 đaka.

U međuvremenu je, prema zakonskoj proceduri, raspisan konkurs za ovo radno mjesto te je umjesto učiteljice Kuhinje imenovana nova, Amela Zeković, što roditelji ne žele prihvatiti i ne šalju djecu u školu. Direktor Lelo je za Klix.ba kazao da je o svemu obavijestio Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo te da čeka njihovu instrukciju u vezi sa ovim slučajem.

"Za sutra u 17 sati zakazana je sjednica Vijeća roditelja škole u kojem je i predstavnik roditelja koji ne žele slati djecu u školu. Predsjednica Vijeća roditelja je veoma ljuta na njih, jer je ni o čemu nisu obavijestili", rekao je Lelo.

On je ranije danas u izjavi za naš portal naveo kako je sve urađeno u skladu sa zakonom te da nema govora o tome da se poništi imenovanje nove učiteljice, a da roditelji ne mogu provoditi svoje hirove preko leđa djece. Iz Ministarstva obrazovanja KS, nakon što smo im poslali upit, još čekamo izjašnjenje u vezi sa ovom situacijom.