BiH
0

Prva univerzitetska brucošijada obećava nezaboravan provod za sve studente

Klix.ba
Brucoši svih fakulteta i univerziteta u Sarajevu prvi put će imati zajedničku zabavu - brucošijadu koja će biti održana 11. oktobra u Cinemas klubu Sloga.

Prva univerzitetska brucošijada obećava dobru zabavu. Osim benda Prorocks i DJ Nimre, planirano je zajedničko gledanje utakmice BiH - Lihtenštajn te takmičenje u Beer Pongu.

"Naše udruženje se bavi studentskim putovanjima i na svakom od njih su do sada bili studenti sa svih fakulteta i univerziteta. Tako smo došli na ideju da napravimo univerzalnu brucošijadu za sve univerzitete u Sarajevu. Ova ideja je naišla na pozitivan odjek", rekao je Ernad Deni Čomaga iz studentskog udruženja Mreža mladih, koje organizuje ovaj događaj.

Za pobjednika Beer Ponga osigurane su i dvije nagrade - putovanje u Beč koje sponzoriraju Tuborg i Klix.ba. Prijave se mogu vršiti u Slogi do 21 sati ili na Facebook stranici.

"Pozivamo sve brucoše u Sarajevu da nam se pridruže i budu dio Prve univerzitetske brucošijade te da zajedno proslavimo pobjedu Zmajeva", poručio je Čomaga.

Generalni sponzor Prve univerzitetske brucošijade je Tuborg, a medijski pokrovitelj Klix.ba.