BiH
9

Prva epizoda dokumentarnog serijala Semira Halilovića "Atentat"

Klix.ba
Dokumentarni serijal Semira Halilovića "Atentat" tematski obuhvata period od 1991. do 2014. godine kroz koje nas autor filma vodi prateći razne značajne događaje, ali i ličnosti koje su ih obilježile.

Praktično, film se bavi podjelom države BiH, nestankom donacija, mrežom KOS-a u RBiH i BiH, političkim ubistvima i djelovanjem tajne službe i njenom spregom sa politikom i mafijom, navodi se u opisu filma.

Film će, kako je navedeno, biti emitovan u tri dijela od kojih će svaki trajati oko trideset minuta. Nakon internet promocije film će imati i svoju TV promociju.

Za "Atentat" govore Sefer Halilović, Muhamed Filipović, Murat Šabanović, Vasvija Vidović, Fahrudin Radončić, Mirsad Kebo, Bakir Filipović, Jovan Divjak i mnoge druge važne ličnosti iz ondašnjeg i današnjeg vremena. Također u ovom dokumentarnom serijalu bit će prikazani ekskluzivni videomaterijali, do sada nedostupni široj javnosti, fotografije, ali i prisluškivani razgovori te dokumenti tajnih službi ali i stenogrami o kojima je bh. javnost do sada samo nagađala da li postoje ili ne.