Prijedor
0

Prudski proces treba nastaviti

SRNA
Premijer Republike Srpske (RS) i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da prudski proces treba nastaviti i da će prisustvovati svim sastancima koji budu posvećeni bilo kom pitanju u BiH.

''Što se tiče kapaciteta iz Srpske i predstavnika hrvatskog naroda sasvim je dovoljno moje i učešće lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića'', rekao je Dodik novinarima danas u Prijedoru, gdje je prisustvovao Izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SNSD-a.

Dodik je rekao da je svima jasno da je slaba pozicija predsjednika SDA Sulejmana Tihića i u bošnjačkoj političkoj eliti i u stranci.

''Očigledno je da je gospodin Tihić veoma slab sa stanovišta pozicije koju ima u bošnjačkoj političkoj eliti da ne može ni u svojoj stranci da provede ono što preuzme kao odgovornost'', istakao je Dodik, dodavši da se za zastoj prudskog procesa krvci traže u Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku.

On je potvrdio da je prethodna dva dana bilo razgovora i o sudbinu prudskog procesa, te da predstavnici američkog Stejt departmenta i Evropske unije podržavaju ''svaki dogovor na unutrašnjoj sceni''.