Sastanak na visokom nivou
1

Provjera šta su lideri i institucije BiH uradili od 27. juna do danas

SRNA
Zgrada EU
Zgrada EU
Na sastanku na visokom nivou, koji će u organizaciji Evropske komisije danas biti održan u Sarajevu, bit će sagledano šta je urađeno od 27. juna, kada je na sastanku u Briselu dogovorena Mapa puta za članstvo BiH u EU, izjavio je Srni portparol Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU Andy McGuffie.

"Predstavnici Evropske komisije i Delegacije EU sastat će se sa institucionalnim i političkim liderima da pregledaju posao koji je urađen od sastanka u Briselu 27. juna. Dnevni red će, shodno s tim, pokriti iste teme kao što su napredak provođenja presude u predmetu 'Sejdić-Finci' i uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije EU", pojasnio je McGuffie.

On je dodao da će danas sastanku prisustvovati i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen.

Sastankom u Sarajevu predsjedavat će generalni direktor Direkcije za proširenje EU Stefano Sanino, a u razgovorima će učestvovati i drugi visoki zvaničnici EU, predstavnici Predsjedništva BiH, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, predsjednici vlada Republike Srpske i Federacije BiH, te lideri sedam političkih partija - SNSD-a, SDS-a, SDP-a, SDA, HDZ BiH, HDZ 1990 i SBB-a.