BiH
0

Protjeran državljanin Crne Gore zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, Služba za poslove sa strancima je dana 21.decembra izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od tri godine državljaninu Crne Gore F.B. (rođen 1970. godine), koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Crnogorskog državljanina locirali su inspektori za strance na području Sarajeva te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja i ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, smješten pod nadzor u Imigracioni centar.

"Isti je u Bosni I Hercogovini do sada boravio na osnovu odobrenja privremenog boravka po osnovu bračne zajednice sa državljankom BiH, a Služba je odmah po prikupljanju podataka o njegovim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost naše zemlje, istog procesuirala te se preduzimaju dalje mjere u cilju njegovog udaljenja iz BiH", saopćeno je iz Službe.

Dodaju da će Služba za poslove sa strancima i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH. ​​