BiH
4

Protiv roditelja iz Vrbanjaca pokrenut sudski postupak

SRNA
Protiv roditelja bošnjačke djece, koja od početka školske godine ne pohađaju nastavu u područnoj školi u Vrbanjcima, pokrenut je postupak pred nadležnim sudom, izjavila je danas Srni direktor kotorvaroške Osnovne škole "Sveti Sava" Slađana Šubara.

"Pokušali smo u više navrata da sa roditeljima razgovaramo i dođemo do rješenja, koje bi prvenstveno bilo u interesu djece, ali rezultata nije bilo", naglasila je Šubara.

Ona je istakla da će bošnjačka djeca iz Vrbanjaca, koja ne pohađaju nastavu, najvjerovatnije iduće godine pohađati isti razred koji su trebala završiti ove školske godine.

Roditelji bošnjačke djece i mještani Vrbanjaca i danas su se okupili ispred područne škole u tom mjestu, zahtijevajući uvođenje nacionalne grupe predmeta i zapošljavanje pomoćnog osoblja u školi u skladu sa nacionalnom strukturom stanovništva u tom kotorvaroškom selu.

Najavili su da će 130 bošnjačke djece, ukoliko zahtjevi roditelja ne budu ispunjeni, biti upisana u školu u Jelahu ili u jednu od škola u Tesliću u kojoj je uvedena nacionalna grupa predmeta.