BiH
0

Protestna šetnja simpatizera "Plave revolucije" Sarajevom

Sarajevo-x.com
Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak u četvrtak, 30. septembra 2010, je sa preko 1.000 kandidata, članova i simpatizera upriličila protestnu šetnju ulicama Sarajeva.

Nakon okupljanja ispred Doma mladih KSC Skenderija u 5 do 12 sati, što predstavlja simboličnu poruku da je nesposobnim predstavnicima vlasti u ovoj zemlji "otkucalo 5 do 12", povorka se uputila prema zgradi državnih institucija BiH na Marijin dvoru, ispred koje su se prisutnima obratili kandidati za PS BiH prof. dr. Velija Katica i Josip Pejaković, kandidatkinja za PS FBiH Alma Čardžić, kandidat za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović, te predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Mladen Ivanković Lijanović.

"Mi mladima u ovoj zemlji želimo osigurati budućnost, a starima sigurnost. Ovoj zemlji treba političko vodstvo koje će je izvesti iz dužničkog ropstva i povesti je u Euroatlanske integracije. Mi provedbom našeg četverogodišnjeg programa želimo mijenjati porezne i poticajne politike, smanjiti poreze na osnovne životne namirnice, povećati poreze na luksuz, smanjiti poreze na rad i doprinose, poticati izvoz, poticati poljoprivredu i to godišnje po 1 milijardu KM. Ovakvim pristupom, uz međuetničku saradnju moguće je stvoriti ambijent za 100.000 novih radnih mjesta za građane u BiH", kazao je Ivanković Lijanović.

"Vi, dragi sugrađani, u nedjelju, 3. 10. 2010, imate vlast u svojim rukama. Vrijeme je da napokon izaberemo one koji su dokazali da znaju kako obezbijediti nova radna mjesta, kako u ovoj zemlji oživjeti privredu. Vrijeme je da izaberemo one koji ne generiraju međuetnički konflikt i one koji žele suživot", naglasio je Josip Pejaković, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.