BiH
0

Protesti u Sarajevu: Demonstranati i danas na ulici tražili svoja prava

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ispred zgrade Predsjedništva BiH i danas su se okupili nezadovoljni građani koji već 19. dan protestuju tražeći ostavke nadležnih i bolje uvjete za život.

Kako javlja reporter portala Klix.ba na današnjim protestima ispred zgrade Predsjedništva BiH okupilo se stotinjak građana koji su odmah blokirali saobraćajnicu, a zatim i raskrsnicu kod Higijenskog zavoda.

Demonstranti puštaju tramvaje da saobraćaju, međutim ne dozvoljavaju građanima da stoje na stajalištima zbog čega se ostali građani bune.

Kao i prethodnih dana, demonstranti su "naoružani" transparentima i pištaljkama, uzvikuju "ostavke" i "lopovi", te pozivaju i druge građane da im se pridruže i izraze svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji.

Kako javlja agencija Anadolija, demonstranti građanima dijele simbolične osmrtnice u kojima se pozivaju da prisustvuju dženazi ili sahrani, a ožalošćeni su "glomazna i neefikasna administracija: deset premijera, 295 zastupnika, savjetnici, sekretarice i ostala tugujuća rodbina".

Poruke koje su demonstranti uputili nadležnima iste su kao i prethodnih dana. Na transparentim se mogu vijesti parole: "nogo je nezadovoljnog naroda, neko je gladan i svi su na rubu plača, a vi se brinete oko navijača", "Hoćemo imena milijardera", Vlada, sudstvo, tužilaštvo - mafija"...

Oko 14:00 sati, demonstranti su se počeli razilaziti budući da je počela padati kiša. Razišli su se nešto prije 17 sati i saobraćaj na raskrsnici ulica Titova i Alipašina u blizini zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu je ponovo uspostavljen.