BiH
0

Protesti u Mostaru: Ogorčeni demonstranti traže ispunjavanje zahtjeva

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na Španskom trgu u Mostaru i danas se, 44. dan protesta okupilo oko 60 Mostaraca kako bi pokazali da su ustrajni u ispunjenju svojih zahtjeva koji su upućeni u skupštinsku proceduru.

Prema riječima portparol Plenuma građanki i građana Mostara, Feđe Fajića, ovih dana je, pored Mostara, potpisivanje peticije za usvajanje njihovih zahtjeva organizirano i u Konjicu.

"Nadam se da će i Konjičani uvidjeti ispravnost tih zahtjeva te svojim potpisom dati i dodatni legitimitet. Također, uskoro će zahtjevi svih Plenuma biti predani u Federalni parlament, još čekamo usvajanje u Tuzli, što bi trebalo biti završeno u naredna dva, tri dana", rekao je Fajić.

Istakao je da je na sjednici Plenuma urađena analiza nacrta budžeta HNK te da je uočeno kako je najveći problem neizdvajanje sredstava za javne kuhinje u Mostaru, poljoprivredne poticaje, ali i kulturu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Zanimljivo je da je finansiranje političkih stranaka te da je za zapošljavanje novih 40 uposlenika u kantonalnim institucijama predviđeno 7,2 miliona KM. Mi ćemo svakako naše primjedbe uputiti na e-mail adresu koja je ponuđena, jer javne rasprave u vezi nacrta budžeta nema", rekao je on.