'Š’a je ba, š’o me gledaš?'
0

Protest uoči presude za ubistvo Denisa Mrnjavca

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Povodom izricanja presude saučesnicima u mučkom ubistvu Denisa Mrnjavca koja će biti izrečena u ponedjeljak, 22. juna, reagiralo je i udruženje "Akcija građana" koje je pozvalo javnost na mirno okupljanje pred zgradom Kantonalnog suda u Sarajevu.

"Poštovani građani grada Sarajeva,skrećemo vam pažnju i upozoravamo da ako čujete riječi: 'Š’a je ba, š’o me gledaš?', da one mogu biti kobne po vas ili po vašu djecu. To su posljednje riječi koje je je pokojni Denis Mrnjavac čuo u svom životu i to kao putnik, tačnije kao korisnik usluge gradskog prevoznika KJKP GRAS", upozoravaju iz Udruženja.

"Ako se nadate da će vas društvo u tom času zaštiti, varate se. Neće! Društvo će vas zaštiti tek nekoliko godina nakon vaše smrti ili teškog i nevinog stradanja vaših najbližih. Toliko treba vremena da se u našem društvu čuje riječ pravda", stoji u saopštenju.

Podsjećamo, prvooptuženi za ubistvo pokojnog Mrnjavca osuđen je na 10 godina zatvora. iz UG "Akcija građana" pitaju: Da li će pravda stići i saučesnike tog gnusnog ubistva u punom tramvaju putnika ili će biti onako kako nas pokušavaju naučiti iza rata, znate "po zakonu", saznat ćemo 22. juna 2009. godine (u ponedjeljak) pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, Šenoina 1, u 14.00 sati kada se očekuje presuda za saučesnike.

Upućen je poziv na mirno okupljanje pred Kantonalnim sudom čime bi se porodici Denisa Mrnjavca i ostalim porodicama koje su žrtve bahatog i svirepog ponašanja nekolicine pokazalo da nisu sami, vlastima da građani žele sigurniji grad i državu, a sudijama i tužiocima da želimo pravdu.