BiH
1

Proslavljen Praznik rada u Sarajevu uz program "Ljubav za sve"

NINA
U sarajevskoj Pionirskoj dolini proslavljen je Međunarodni dan rada. Veliki broj posjetilaca, osobito roditelja s djecom, zabavio je umjetnički program pod nazivom «Ljubav za sve», koji je organizovalo Pokretno pozorište Sarajevo.

Direktor Pokretnog pozorišta Sarajevo Sead Arslanagić je kazao da je prije dvije godine Vlada Sarajevskog kantona donijela odluku da se svakog 1. maja priređuju dječji programi, programi radosti u Pionirskoj dolini.

«Glavni smisao programa 'Ljubav za sve' je druženje i njegovanje svega što je lijepo, humano, odnosno onog gdje čovjek može pružiti ruku djetetu», kazao je Arslanagić dodajući poruku: «U njedrima svako jutro da ti se probudi sunce, buket smijeha da ubereš s lica djevojčica, da negdje iskopaš nešto veliko, ali da to svima podijeliš. Veliku rijeku da preplivaš na onu stranu i nazad, ružna riječ da te ne udari nikada.»

U programu Pokretnog pozorišta je bilo oko 80 sudionika. Igrale su se razne igre kao što je «Utrka s jajima u kašikama», «Igre sa šampitama», te izvodili moderni i tradicionalni plesovi.

Uz obilje smijeha i igre djeca su imala priliku čuti nešto i edukativnog karaktera. Članovi Pokretnog pozorišta su djecu upozorili i na opasnost od mina.

Osim jako poučnog i interesantnog programa, djeca su se i sama mogla zabavljati spuštajući se niz tobogane, skačući po pedalinama, družeći se sa životinjama koje se nalaze u Zoološkom vrtu.