I ove godine
0

Proslava Dana državnosti BiH u Melbourneu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Australiji će i ove godine biti svečano obilježen najznačajniji datum u historiji Bosne i Hercegovine - Dan državnosti.

Organizator proslave je Vijeće bosanskohercegovačkih organizacija Australije, najaktivnije i najorganizovanije krovno tijelo u dijaspori. Domaćin manifestacije ponovo će biti grad Melbourne, a proslava Dana državnosti ove godine se održava u grandioznoj sali "The Atrium" na Flemington Racecourseu, jednoj od najelitnijih adresa u Melbourneu.

Kao i prethodnih šest godina, Vijeće BiH iz Australije će na proslavi Dana državnosti uručiti tradiocionalna priznanja dobitnicima za njihov doprinos i rad u sklopu bh. dijaspore u Australiji i proglasiti dobitnika prestižnog priznanja BiH građanin godine za 2009. godinu (“stariji” BiH građanin godine i mladi BiH građanin godine). Nominacije za priznanja su već u toku i formulari za nominaciju se mogu uzeti u svim bh. zajednicama širom Australije, u Magazinu Bosna ili kod bilo kojeg člana Glavnog odbora Vijeća.

Svake godine preko 500 gostiju uživa u jednoj od najljepših i najelegantnijih noći, te nije ni slučajno da su svake godine gosti skoro isti i to je i razlog zašto se karte za ovu proslavu rasprodaju u rekordnom vremenu. Ove godine Vijeće je osiguralo veću salu kako bi izbjegli problem s kojim su se suočili prošle godine sa nedostatkom karata, ali bez obzira na veću salu strogo preporučuju da se karte na vrijeme rezervišu.

Pored izvanrednog kulturno-zabavnog programa, ove godine je uključena nova nagrada - povratna avionska karta za Bosnu i Hercegovinu ili Evropu za jednog sretnog gosta. Dobitnik ove izvanredne nagrade bit će određen izvlačenjem imena gostiju, a nagrada je poklon Vijeću od vlasnika kompanije Adria International Travel Agency, Jadranke i Svemira Fazlića.

Pripreme za ovu svečanost su u toku, sa specijalnim mjestima za mlade koji svake godine ukrase ovu noć svojim prisustvom. Prošle godine preko 80 mladih je bilo prisutno na ovoj proslavi, a ove godine očekujemo da jedna trećina sale bude popunjena mladim Bosancima i Hercegovcima.

Za rezervacije i informacije na raspolaganju je telefon 0419 329 344 ili e-mail [email protected]

Organizatori poručuju - vidimo se 21. novembra u čast proslave Dana državnosti BiH.