BiH
50

Propao trotoar na Skenderiji: Urušio se zid i propao asfalt zbog iskopavanja jame

Piše: E. S. H.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U ulici Skenderija na broju 39 je u izgradnji novi objekat, a privatni investitor je radio iskop jame za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, prilikom čega je došlo do pucanja zida i propadanja pješačke staze u dužini 10 metara.

Izvršen je inspekcijski pregled lokacije, kojem su prisustvovali urbanističko-građevinski inspektor Općine Centar, Adnan Alikadić u ime Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, koja je upravitelj ulice i investitor objekta u izgradnji.

"Investitoru je naređeno da u što kraćem roku mora uraditi projekat sanacije ovog zida i da izvrši izgradnju novog potpornog zida te nakon toga preko komunalnog preduzeća Rad izvrši sanaciju oštećene pješačke staze", pojasnio je za Klix.ba Adnan Alikadić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

Svi troškovi sanacije obodne jame i trotoara će ići na teret investitora stambeno-poslovnog objekta, jer je usljed radova na iskopu jame došlo do pucanja zida i propadanja asfalta.

Naređeno je da se projekat sanacije što prije uradi i da se pješačka staza sanira po hitnoj proceduri. Zatvorena je lijeva saobraćajna traka u smjeru prema Drveniji. Saobraćaj je usporen i u cilju sigurnosti i sprečavanja gužve ovaj problem se što prije mora riješiti.