Hercegovačka televizija
0

'Propada jedina televizija na hrvatskom jeziku u BiH'

FENA
Sindikat Hercegovačke televizije oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je zadnja sjednica Skupštine HNK-a pokazala kakav je odnos hrvatskih stranaka prema jedinoj javnoj TV na hrvatskom jeziku, odnosno, općenito prema medijima. Tada je odlučeno, kako su naveli, da se medijima ne dodjele nikakva sredstva.

"Sindikat Hercegovačke televizije ovim putem otvoreno pita stranku HSP Đapić- dr. Jurišić zašto njezini zastupnici u Skupštini uopće nisu došli na sjednicu. Pitamo i HDZ 1990 zašto su njihovi zastupnici bili suzdržani kada su se dizale ruke za medije.

Premda ništa nisu mogli sami postići za amandman koji se ticao medija, ruke je digao HDZ BiH, iako su, kada je pitanje rješavanja statusa Hercegovačke televizije, zakasnili najmanje 5 godina.

Hrvatski predstavnici vlasti, imajte bar malo dostojanstva i obraza pa priznajte kako ste skrštenih ruku gledali kako propada jedina javna televizija na hrvatskome jeziku u BiH.

Djelatnicima možda ne morate dati objašnjenje, ali bar svojoj djeci i posebice onima koji su vas birali objasnite zašto gasite javnu hrvatsku riječ u njihovoj domovini BiH", navodi se u priopćenju Sindikata Hercegovačke televizije.