Free Hugh day
0

Promrzli Tuzlaci obradovani besplatnim zagrljajima

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Aktivisti Organizacije za djecu i mlade Osmijeh za osmijeh u saradnji sa Omladinskom bankom Tuzla i Omladinskim klubom, u subotu su tačno u podne promrzlim Tuzlacima darovali besplatne zagrljaje.

Simpatični aktivisti dijelili su zagrljaje i starima i mladima, te su na taj način bar malo razbili sumornu subotnju svakodnevicu u “gradu soli”.

Inače, dijeljenje besplatnih zagrljaja ima za cilj upoznavanja djece, mladih, ali i starijih građana o pravima koja su zagarantovana UN Konvencijom o pravima djeteta. Ove godine obilježava se 22. godina od usvajanja Konvencije s kojom su udareni temelji za bolji život djece širom planete, a Konvencija predstavlja najšire prihvaćen dokument o ljudskim pravima u svijetu.

“Ova djeca su me zaista obradovala. Niko me odavno nije ovako iskreno zagrlio”, kaže nam Tuzlanka Esma, koja je žurila ka Zelenoj pijaci.

Zagrljajima su se obradovali i najmlađi Tuzlaci, dok je bilo i onih koji ni besplatno nisu htjeli da ih neko zagrli.

Organizacija za djecu i mlade Osmijeh za Osmijeh je omladinska inicijativa Fondacije tuzlanske zajednice, koja okuplja djecu i mlade, te ih podstiče da aktivno učestvuju u lokalnoj zajednici i vršnjačkom edukacijom doprinesu promjenama kako samih sebe tako i društva u kojem živimo.