BiH
1

Promovisano 180 diplomaca u Prijedoru

SRNA
Prijedor
Prijedor
Svečanim uručenjem diploma za 180 diplomaca u Prijedoru je danas promovisana druga generacija studenata Visoke medicinske škole.

Posebne pohvale su dobili najbolji studenti Sabrina Pilipović, Vesna Došen-Prodanić, Siniša Erceg i Mira Paspalj, koji se, sudeći prema visokom prosjeku ocjena tokom studiranja - od 8,54 do 9,15, nadaju i skorom zaposlenju.

Direktor ove visokoobrazovne ustanove Radenko Stijepić rekao je da je veliko interesovanje za studije na ovoj školi pokazatelj opravdanosti njenog postojanja.

"Ovo je elitna visokoobrazovna ustanova, koja je značajna ne samo za opštinu Prijedor, već i za čitavu regiju i Republiku Srpsku. Naši su svršeni studenti rado viđeni zaposleni zdravstveni radnici u kliničkim centrima, bolnicama i banjama i imamo visoke ocjene za njihov rad", rekao je Stijepić.

On je dodao da to, ipak, nije dovoljno, jer škola mora imati svoju zgradu kako bi se dalje razvijala.

"Mi nemamo više kapaciteta da primimo sve one mlade ljude koji bi željeli da se školuju za ove obrazovne profile, kao i da im ponudimo nove studijske programe", napomenuo je Stijepić.

On je dodao da, bez obzira na sve to, vlada veliki interes za upis u narednu akademsku godinu.

"Ove godine smo dobili odobrenje za upis novih studenata i to na četiri studijska programa po 30 redovnih studenata. Ne možemo da upišemo više jer nemamo učionice da bi ih primili, amfiteatar i sve ono što je potrebno za kvalitetan rad sa studentima", naveo je Stijepić.

On je potvrdio i da je školi odobren upis po 20 vanrednih studenata, jer je veliki interes za školovanje i usavršavanje uz rad.

Škola nudi studijske program u četiri oblasti - sanitarno i medicinsko laboratorijsko inženjerstvo, fizioterapija i zdravstvena njega.