Collegium artisticum
0

Promovirana knjiga suada arnautovića

FENA
Knjiga "Političko predstavljanje i izborni sistemi u Bosni i Hercegovini u XX stoljeću", autora dr. Suada Arnautovića predstavljena je danas u okviru V salona knjige u prostoru Collegijum artisticuma.

O knjizi, koja je proširena i dorađena autorova doktorska disertacija, govorili su prof. dr. Omer Ibrahimagić, prof. dr. Ćazim Sadiković, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Ugo Vlaisavljević.

Ibrahimagić je istakao da ovo djelo predstavlja jedinstven poduhvat naglašavajući da je autor sam uradio posao koji bi mogao biti zadatak jednog naučnog tima.

U periodu kojim se autor bavi, a to je period od 100 godina, BiH je prošla kroz tri ekonomska i šest političkih sistema.

Ibrahimagić je istakao da je pojavom ove knjige Bosna i Hercegovina napravila značajan iskorak u odnosu na susjede, pa i šire, jer je riječ o cjelovitoj, relevantnoj studiji o političkim predstavljanjima.

Profesor Sadiković je istakao da je riječ o djelu koje je potrebno BiH, s obzirom i na njen diskriminarujući izborni sistem.

Profesor Pejanović smatra da je riječ o knjizi koja će biti značajna studentima Fakulteta političkih nauka i studentima drugih društvenih fakulteta te naučnoj javnosti.