Mostar
0

Promoviran časopis "Turizam BiH"

Sarajevo-x.com
Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru jučer je promoviran prvi specijalizirani časopis u području kulture življenja i turizma pod nazivom "Turizam BiH“.

Izdavač je Udruga "Stećak“, a suizdavač Federalno ministarstvo okoliša i turizma, koje je ovim projektom zaokružilo vlastiti angažman kada su u pitanju specijalizirani časopisi. Podsjećamo, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, suizdavač je i časopisa "Fondeko svijet“, koji se bavi temama iz zaštite okoliša, a koji je nedavnom promocijom u Sarajevu prezentirao svoje redizajnirano izdanje.

Na promociji su o časopisu govorili federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg, prof. Zoran Primorac, predsjednik Udruge hrvatskih novinara BiH i voditelj dopisništva HRT-a za BiH Ilko Barbarić, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Nihad Korić i glavni urednik Grgo Mikulić.

Prema riječima ministra Hercega, domaći turistički potencijali nikada nisu bili upitni, ali je njihova promocija godinama bila zapostavljena, te su ostali gotovo skriveni od svjetske, ali i dijela domaće javnosti, saopćilo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

"Cilj časopisa "Turizam BiH“ je da u suvremenom dizajnu, s tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku, donosi priču o najznačajnijim destinacijama u BiH. U našoj zemlji je mnoštvo neiskorištenih potencijala koji bi mogli obogatiti turističku ponudu, ali pri njihovu iskorištavanju i stvaranju turističkog proizvoda vrlo je važno kvalitetno ih prezentirati, osmišljavajući priču koja će taj proizvod prodati na turističkom tržištu", kazao je federalni ministar.

Planirano je da časopis, zasad, izlazi dva puta godišnje.