BiH
0

Promocija na Univerzitetu u Tuzli: BiH bogatija za 2.113 diplomaca

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tradicionalnom manifestacijom u KCS Mejdan, Univerzitet u Tuzli je danas promovisao 2.113 diplomaca koji su svoje školovanje okončali u proteklih godinu dana. Manifestacija se tradicionalno organizuje krajem novembra, u sklopu obilježavanja godišnjice Univerziteta u Tuzli.

Diplomce je pozdravio rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović, koji je govorio i o problemu nezaposlenosti i jednoj vrsti propagadnog djelovanja protiv ove visokoškolske ustanove.

"Oni koji su zaduženi za rješavanje problema nezaposlenosti ne čine dovoljno kako bi se mladi zaposlili i kako bi stečena znanja primijenili u praksi“, izjavio je rektor Halilović.

Neki od svršenih diplomaca započeli su pripravnički staž, dok će veći broj njih u narednim danima posjetiti Službu za zapošljavanje TK i prijaviti se kao nezaposlene osobe. U oktobru 2013. godine broj nezaposlenih u TK je iznosio 99.248, a crna brojka će, prema svemu sudeći, biti uvećana u narednim danima.

Ipak, današnja menifestacija protekla je u veselom ozračju, a veliki broj diplomaca ističe kako će zauvijek pamtiti studentske dane. Svečana promocija magistara bit će organizovana naknadno.