"Zajaši i ti"
0

Promocija konjičkog sporta i terapijskog jahanja u BiH

Sarajevo-x.com
Od 3. do 31. marta u Konjičkom klubu Pegasos iz Sarajeva traje promotivna kampanja "Zajaši i ti" s ciljem popularizacije konjičkog sporta i pružanja mogućnosti široj populaciji da osjeti čari jahačkih aktivnosti i druženja sa najplemenitijim životinjama - konjima. Svi zainteresirani će u tom periodu moći dobiti osnovnu obuku ili časove jahanja u prirodi po promotivnim cijenama uz 50 posto popusta.

"U današnje vrijeme brzog načina života gotovo je nemoguće izbjeći stres, ali njegove učinke svojim aktivnostima možemo ublažiti. Stručnjaci daju vrlo jednostavan savjet - pronaći ono što nas opušta i uveseljava. Konjički centar Pegasos vam nudi relaksaciju jahanjem te druženje i boravak u prirodi. Jahanje opušta i pomaže u borbi protiv stresa te pozitivno utječe na sveukupnu dobrobit organizma. Otkrijte čari terenskog jahanja šumskim i snježnim stazama gdje su čovjek, priroda i konj jedno i gdje sve brige pucaju pod topotom kopita", kaže Senada Pekarić-Muratović, prva certificirana instruktorica terapijskog jahanja u BiH i trenerica u Konjičkom klubu Pegasos.

Osim pozitivnog psihičkog učinka jahanja, tu je i fizička dobrobit: jahanje jača mišiće cijelog tijela, povoljno utječe na kičmu, zglobove i vezivno tkivo, na koordinaciju te opštu tjelesnu pokretljivost. Potiče rad srca, krvnog sistema i pluća, poboljšava probavu i potrošnju kalorija, pa je odlično i u borbi protiv viška kilograma. Kako se jahanjem možemo početi baviti u bilo kojoj životnoj dobi, cijela porodica može zajednički i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, poručuju još iz Pegasosa.

"Odlučili smo tokom marta mjeseca svojim sugrađanima približiti osjećaj slobode u kojem naši članovi uživaju kroz druženje sa ovim plemenitim životinjama, po promotivnim cijenama od samo 10 KM po času, odnosno 100 KM za školu jahanja od 10 časova. A kupovinom časova jahanja, direktno podržavate terapijsko jahanje za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju u BiH i fondaciju Riders of Hope", ističe Muratović.

Više informacija o akciji, kao i ostalim aktivnostima Konjičkog kluba Pegasos možete dobiti preko web-stranice www.jahanje.ba ili na kontakt telefone 063 03 55 66 i 036 03 55 65.

Iz Pegasosa vas pozivaju da im se pridružite i provedete bar jedan dan života – "na konju".