BiH
47

Promjenljiva sljedeća sedmica: Visoke temperature, kiša pa zahlađenje

Piše: A. P.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Sunčano vrijeme obilježit će početak posljednje sedmice oktobra u BiH, sa vrlo visokim temperaturama za ovo doba godine, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Ponedjeljak će većem dijelu naše zemlje donijeti sunce i temperature do 24 stepena na jugu, a još toplije bit će u utorak kada se u najtoplijim dijelovima Bosne i Hercegovine prognozira i do 26 stepeni.

Ipak, u večernjim satima postepeno će rasti naoblaka sa zapada te će srijeda osvanuti tmurna, a poslije podne i navečer padat će kiša. Na svu sreću, još uvijek će biti ugodno toplo od 15 do čak 24 stepena na jugu.

Četvrtak će proteći u znaku oblačnog vremena i u centralnoj i istočnoj Bosni povremeno sa slabom rosuljom, a zahlađenje ćemo osjetiti već od jutra kada bi u nekim dijelovima temperatura mogla pasti i na tri stepena. Tokom dana kretat će se od 6 do 12 u Bosni, a od 14 do 19 na jugu zemlje.

Podaci AccuWeathera govore da će petak donijeti značajno hladnije vremenske prilike i noćne temperature oko nule, a da bi posljednji vikend u oktobru, iako će biti prohladan, ipak mogao ponuditi više sunca i proteći bez padavina.