BiH
129

Projekt Studentski pohodi: Otvorene prijave za studentsku ski/snowboard školu

Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u okviru projekta Studentski pohodi, a u saradnji sa asocijacijom studenata FASTO-a, javnim preduzećem ZOI'84 i Centrotransom organizuje školu skijanja, bordanja i klizanja na olimpijskoj planini Bjelašnici. Škola će se održati u više termina u januaru i februaru 2014. godine te će trajati pet dana, a studenti će uz stručne trenere savladati osnove skijanja i bordanja, te se na kraju škole potpuno osposobiti za spuštanje sa "vrha" Bjelašnice.
“Pored olimpijskih ljepotica koje okružuju naš grad, stvarno je šteta da neki studenti ne znaju skijati ili bordati. Zbog toga projektat ima za cilj da omogući svim zainteresovanim studentima teorijsku i praktičnu ski/snowboard školu koja će zasigurno u njihov život uvesti noviji i zdraviji način života“, rekao je Ahmed Nurković predsjednik SPUS-a.

Ski/snowboard škola će uključivati petodnevni prevoz na relaciji Sarajevo-Bjelašnica-Sarajevo, ski i snowboard učitelje i licencirane instruktore sa koordinacijom profesora skijanja sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) i Asocijacije studenata FASTO-a, ski karte za potrebe grupe ("bejbi" lift, "X" i "Y" liftovi, trosjed), popust na iznajmljivanje ski opreme u ZOI'84 (25-30%), čaj i sendviče te uvjerenje o učešću u ski/snowboard školi koje će biti uručeno po završetku.

Cijena petodnevne ski/snowboard škole će iznositi 110 KM, a za punopravne članove SPUS-a (koji su uplatili 5 KM podrške studentskom aktivizmu) cijena će iznositi 100 KM. Cijena Škole koja će biti organizovana vikendom je 120 KM, a bitno je naglasiti da su cijene do 200 posto niže od standardnih cijena ski škola zahvaljujući ZOI'84, FASTO-u i Centrotransu.

Ski/snowboard škola za početnike će se odvijati u šest odvojenih termina u periodu od 13. januara do 21. februara.2014. godine. Pored navedenih organizovat će se i posebni termini vikendom i to 18. do 19. januara. i 25. do 26. januara te Škola za napredne skijaše i bordere u terminima 27. do 31. januara i 3.do 7. februara.

Svi zainteresovani prijaviti se mogu od danas popunjavanjem online obrasca koji je zatim potrebno lično dostaviti u kabinet Vijeća studenata na Ekonomskom fakultetu (IV sprat, 101 kabinet).

Za sve ostale informacije pratite Facebook event i Facebook grupu ski/snowboard škole 2014.