BiH
0

Projekt iluminacije mostova na Miljacki

FENA
Da bi grad Sarajevo učinila ambijentom ugodnog življenja i atraktivnom turističkom destinacijom, Gradska uprava predvođena gradonačelnicom Semihom Borovac pokrenula je niz projekata koji se odnose na uređenje grada.

Jedan od njih je iluminacija, odnosno osvjetljenje mostova na Miljacki.

Nakon završetka izvedbene projektne dokumentacije za rasvjetu mostova na Miljacki (Novi most kod Vijećnice, Carev most, Latinska ćuprija, Drvenija, Čobanija i Ajfelov most na Skenderiji) krajem januara ove godine, izvršena je stručna revizija projekata.

U toku je korekcija izvedbenih projekata, nakon čega će se pokrenuti aktivnosti u vezi s dobijanjem saglasnosti za izvođenje radova i tenderska procedura za odabir izvođača radova.

U ovoj godini se neće moći pristupiti realizaciji projekta iluminacije Carevog mosta, budući da je potrebno prethodno izvršiti rekonstrukciju mosta i postaviti novu ogradu.

Također, ograda mosta Drvenija je u izuzetno lošem stanju, tako da je potrebno prvo izvršiti sanaciju ograde, a zatim realizaciji projekta iluminacije.

Gradonačelnica Semiha Borovac dogovorila je s načelnikom Općine Stari Grad Mustafom Resićem da Općina svojim sredstvima sanira ogradu mosta nakon čega će se uraditi osvjetljenje mosta Drvenija, saopćeno je.