BiH
0

Projekat za pomoć djeci bez roditelja

Sarajevo-x.com
Stipendisti Fonda ''Katia, Gabriele & Annalisa“ koji djeluje pod okriljem ''Kruha sv. Ante“ pokrenuli su projekat ''Kapljice“ kojim žele pružiti materijalnu pomoć djeci bez roditeljskog staranja i socijalno zanemarenoj djeci. Ovom su se projektu pridružili i studenti volonteri iz Fonda ''Kap dobrote“ te studenti sa Univerziteta u Sarajevu.

Projekt će se realizirati od 30. marta do 30. aprila nakon čega će se prikupljena sredstva podijeliti nekoj od bh. ustanova koje brinu o djeci bez roditeljskog staranja ili o socijalno ugroženoj djeci.

Novčana sredstva se prikupljaju posredstvom kasica u većim trgovačkim centrima, školama i fakultetima u gradu Sarajevu, ali i putem transakcijskog računa na koji, svi oni koji žele pomoći, mogu uplatiti novčani iznos. Jednako je dobrodošla i pomoć u hrani, odjeći, obući i igračkama. Do sada su u velikim trgovačkim centrima održane tri akcije. Studenti volonteri u prepoznatljivim narandžastim majicama su ispred navedenih tržnih centara 30. marta te 12. i 13. aprila od 13 do 17 sati skupljali novčana i druga sredstva.

Prema aktualnim statističkim podacima, u Federaciji BiH živi oko 3.000 djece bez roditeljskog staranja, a njih tek neznatan broj – oko 400, smješteno je u državne ustanove ili hraniteljske porodice. Upravo ovoj djeci kojoj roditeljska ljubav nikad ne može biti u potpunosti nadoknađena potrebno je pomoći pa makar i putem novčane ili druge materijalne pomoći.

Transakcijski račun: HKO "Kruh sv. Ante“ 33832022-6723-5329, UniCredit banka d.d. Sarajevo, sa obaveznom naznakom: "Za projekt Kapljice“

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona 033 711 121 ili na e-mail adresu [email protected] .