14.04.2008. u 13:25

Projekat za pomoć djeci bez roditelja

Stipendisti Fonda ''Katia, Gabriele & Annalisa“ koji djeluje pod okriljem ''Kruha sv. Ante“ pokrenuli su projekat ''Kapljice“ kojim žele pružiti materijalnu pomoć djeci bez roditeljskog staranja i socijalno zanemarenoj djeci. Ovom su se projektu pridružili i studenti volonteri iz Fonda ''Kap dobrote“ te studenti sa Univerziteta u Sarajevu.

Projekt će se realizirati od 30. marta do 30. aprila nakon čega će se prikupljena sredstva podijeliti nekoj od bh. ustanova koje brinu o djeci bez roditeljskog staranja ili o socijalno ugroženoj djeci.

Novčana sredstva se prikupljaju posredstvom kasica u većim trgovačkim centrima, školama i fakultetima u gradu Sarajevu, ali i putem transakcijskog računa na koji, svi oni koji žele pomoći, mogu uplatiti novčani iznos. Jednako je dobrodošla i pomoć u hrani, odjeći, obući i igračkama. Do sada su u velikim trgovačkim centrima održane tri akcije. Studenti volonteri u prepoznatljivim narandžastim majicama su ispred navedenih tržnih centara 30. marta te 12. i 13. aprila od 13 do 17 sati skupljali novčana i druga sredstva.

Prema aktualnim statističkim podacima, u Federaciji BiH živi oko 3.000 djece bez roditeljskog staranja, a njih tek neznatan broj – oko 400, smješteno je u državne ustanove ili hraniteljske porodice. Upravo ovoj djeci kojoj roditeljska ljubav nikad ne može biti u potpunosti nadoknađena potrebno je pomoći pa makar i putem novčane ili druge materijalne pomoći.

Transakcijski račun: HKO "Kruh sv. Ante“ 33832022-6723-5329, UniCredit banka d.d. Sarajevo, sa obaveznom naznakom: "Za projekt Kapljice“

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona 033 711 121 ili na e-mail adresu [email protected] .
(Sarajevo-x.com)


Komentari na članak - Ukupno: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

Najbolji odgovor na terorističke napade u Parizu je:

FACEBOOK PREPORUKE