BiH
0

Proizvođači mlijeka: U Vijeću ministara ne žele i ne znaju raditi svoj posao

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Predstavnici proizvođača mlijeka i Saveza općinskih poljoprivrednih udruženja Unsko-sanskog kantona održali su mirni protest na graničnom prelazu Izačić prema Hrvatskoj, kod Bihaća.

Na protestima se pojavio manji broj nezadovoljnih proizvođača. Kao razlog za to, oni koji su učestvovali naveli su kašnjenje obavijesti o protestu.

"Kako jučer na sastanku u Vijeću ministara BiH nisu donijeli nikakve zaključke, postalo je očigledno da oni ne žele i ne znaju raditi svoj posao. Kako u zemljama Evropske unije, kada žele povećati podsticaje za mlijeko, odmah nađu način da to sprovedu. Kad smo posljednji put bili sa predstavnicima u Vladi, njih devet jedni druge pitaju šta da učine, a niko ne zna. I kako bi uopšte i mogli donijeti neke zaključke kada na taj sastanak nisu pozvali nikoga od proizvođača da im predstavi problem. Ko će im drugi upućen predstaviti problem", pitao je Husein Selimović, predsjednik Saveza općinskih udruženja poljoprivrednika USK.

On je istaknuo da je danas održan samo protest upozorenja, te da će poljoprivrednici za 15 dana, kada završe jesenje poslove i oslobode mašine, doći sa traktorima, kupilicama, kombajnima i drugom mehanizacijom na sve granične prelaze i potpuno ih blokirati.

"Tada nas niko neće spriječiti", kazao je Selimović.