BiH
0

"Program dobre uprave" u Centru

Klix.ba
Općina Centar - vodeća u BiH
Općina Centar - vodeća u BiH
Načelnici sedam opština iz Gornjedrinske regije - Foča, Foča-Srbinje, Goražde, Čajniče, Rudo, Višegrad i Rogatica iz Republike Srpske i Federacije BiH bili su, u petak, 21. februara, učesnici višečasovnog razgovora-workshopa u <b>Općini Centar</b>, koji je Regionalni centar <b>OSCE</b> Sarajevo organizovao u okviru <b>"Programa dobre uprave"</b>.

Domaćin ove posjete bio je Općinski načelnik Ljubiša Marković sa saradnicima. Gostima iz Gornjedrinske regije prezentiran je rad Općine Centar u ovoj godini, a kroz objašnjenja o pripremama za certificiranje međunarodnog standarda kvaliteta ISO 9001:2000 iznesena su i iskustva o unapređivanju prakse upravljanja u općinskoj administraciji i poboljšanju kvaliteta usluga građanima.

Direktor Regionalnog ureda OSCE Sarajevo Conrad Menny, njegovi saradnici i gosti iz podrinjskih opština bili su veoma zadovoljni ovom posjetom Općini Centar, posebno kada su, nakon razgovora, obišli radne prostore i vidjeli kako funkcionira "u živo" sve ono što su čuli tokom prezentacije.