BiH
0

Proglasiti dan žalosti u Kantonu Sarajevo

FENA
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici uputio prijedlog da se obavi zajednička dženaza i sahrana beba stradalih u požaru u Dječijem domu "Ljubica Ivezić", te da se dan dženaze-sahrane ili neki drugi dan proglasi danom žalosti na području Kantona Sarajevo.

Kako se navodi u saopćenju, nesumnjivo je da su djeca Doma na Bjelavama doživjela veliku traumu zbog tragičnog gubitka pet najmlađih štićenika te stoga Kolegij predlaže da se omogući svoj djeci sedmodnevni boravak u prigodnom, relaksirajućem ambijentu.

Izraze sućuti porodicama i rodbini beba koje su smrtno stradale u požaru u Dječijem domu Bjelave s vanredne sjednice uputili su članovi Kolegija Sarajevo s predsjedavajućim Skupštine Kantona Denisom Zvizdićem na čelu.

Izrazi sućuti su također upućeni i svom osoblju ovog doma koje duboko proživljava tragični gubitak svojih najmlađih štićenika.

Vladi Kantona Sarajevo upućen je zahtjev da se što brže implementiraju iznosi koji su u budžetu Kantona Sarajevo za 2007. godinu predviđeni za Kliniku za GAK i Pedijatrijsku kliniku "Zehra Muidović - Jezero" kako bi se u ovoj godini urgentno stavio u funkciju odjel Pedijatrijske klinike u okviru ove klinike.