Prozor-Rama
0

Proglašeno stanje elementarne nepogode

FENA
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Zbog velikih kišnih padalina na području općine Prozor-Rama načelnik te općine Jozo Vukoja proglasio je stanje elementarne nepogode.

U izjavi za Fenu načelnik Vukoja kazao je kako je najkritičnije na ulazu u Prozor iz smjera Tomislavgrada jer se tu nalazi jedno suženje rijke Prozorčice, odnosno 'usko grlo' koje nije moglo akumulirati veliku količinu vode.

Po njegovim riječima uslijed nakupljanja velike količine vode došlo je do plavljenja stadiona Nogometnog kluba Rama i Ulice Dive Grabovčeve, preko koje je voda došla u glavnu gradsku ulicu, odnosno Ulicu kralja Tomislava. U spomenutim ulicama poplavljeni su podrumi obiteljskih kuća i ugostiteljski objekti.

Načelnik Vukoja je istaknuo kako je jutros održan sastanak Kriznog stožera na kojem su bili predstavnici Civilne zaštite, Komunalnog poduzeća i Vatrogasne postrojbe te su dogovorene aktivnosti odbrane od većih poplava.

"Ekipe su na terenu i one će utvrditi hoće li biti potrebno otkopavati stadion NK 'Rama' kako bi se voda skrenula u korito Prozorčice", kazao je Vukoja, dodavši da su na terenu sve raspoložive ekipe i veliki broj građana.