BiH
0

Proglašeni najbolji učesnici "Sarajevskih sportskih druženja"

Sarajevo-x.com
"Sarajevska sportska druženja“, čiji je organizator Ministarstvo kulture i sporta KS, održana su i ove godine u okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo“. Četiri stotine sportaša i sportašica takmičilo se u judou, rukometu, stolnom tenisu i ritmičkoj gimnastici.

Najboljim judistima proglašeni su: Dea Miletić, Eldar Jaha i Amur Mihaljčić iz judo kluba "Bosna“, Zejna Burdalić iz Zenice, Almir Čolaković iz Vogošće, Stefan Majdov iz "Famosa“ i Ena Beganović iz Travnika.

Sedamdeset mladih takmičarki iz pet klubova takmičilo se na turniru ritmičke gimnastike. Najboljim su proglašene: Lejla Zornić - "Bosna“, Sarar Josipović - "Boc“, Amna Demirović - "Olimpik“, Amina Abdagić - "Bosna“ i Amna Osmanović - "Boc“.

Najuspješniji stonoteniski klub bio je "Hašim Spahić“ iz Ilijaša, a najboljim pojedincima proglašeni su stonoteniseri Senita Salihović i Hariz Muratović iz Ilijaša. Prvo mjesto na rukometnom truniru osvojili su rukometaši "Olimpika“.

Gledatelji u Zetri, osim takmičenja u više sportova, uživali su i u performansima Aerobik kluba "Fit&Fun“ koji je prezentirao tri različita programa: step aerobik, pilates i fitt-ball trening.

Organizatori i koordinatori turnira na "Sarajevskim sportskim druženjima“ bili su eminentni sportski radnici iz Kantona Sarajevo Sejo Pašić (stoni tenis), Aida Hadžić (ritmička gimnastika), Marijana Arapović (aerobik), Bojan Mirkov (rukomet) i Arijana Jaha (judo).