BiH
459

Profesor Spahija Kozlić: Nekorektno je i zlobno ismijavati Seferovića

Piše: E. M.
Spahija Kozlić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Spahija Kozlić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovića Redžo Seferović (A-SDA) predmet je ismijavanja bh. javnosti zbog vođenja konstituirajuće sjednice, a profesor Filozofije prava i retorike na Pravnom fakultetu u Zenici i nekadašnji novinar Spahija Kozlić za Klix.ba je izjavio kako je nekorektno i krajnje zlobno ismijavati nečiji prvi politički napor.

"Ne želeći ulaziti u bilo kakvu procjenu političkog kvaliteta gospodina Redže Seferovića, smatram da je nekorektno i krajnje zlobno ismijavati nečiji prvi politički napor vođenja sjednice. Ismijavanje bilo koga i izvrgavanje ruglu stvar je elementarne nekulture koja ima veoma malo veze sa kritikom političkog djelovanja", naglasio je Kozlić.

Dodao je da Seferović treba biti svjestan kako će kao politička ličnost biti izložen ocjenama javnosti i kritikama.

"Protivnik sam ovakvih hejterskih i trolerskih postupaka. S druge strane, svako ko se bavi politikom ili se njome želi baviti mora imati na umu da je izložen javnosti te da treba očekivati i ovakve reakcije. Čuo sam da je Seferović osoba koja je dobila veliku podršku romske populacije u Zavidovićima te da nije fakultetski obrazovan i retorički iskusan, pa je ovaj postupak ismijavanja zbog toga još nekorektniji", zaključio je Kozlić.

Seferović je za predsjedavajućeg Općinskog vijeća izabran iz reda nacionalnih manjina.