"Porodični dan"
0

Prodajna izložba unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima

Sarajevo-x.com
NVO altruista "Svjetlo“ organizuje prodajnu izložbu "Nešto više“ unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima.

Izložba će se održati u okviru manifestacije "Porodični dan“ Sarajevo Film Festivala, 23. avgusta 2008. godine na Vilsonovom šetalištu, paviljon br. 18 A (u blizini mosta Hamdije Čemerlića), u periodu od 10:00 do 20:00 sati .

Polaznici "ArT LiNe“ kreativne radionice maštom i radom stvorili su mnoštvo unikatnih proizvoda: keramičkih proizvoda, slika na staklu, ukrasnih ramova, svijećnjaka, kutijica za nakit, čestitki, ručno bojanih figura.

Izložbu unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima "Nešto više“ otvorit će nj.e. David Hutchings, ambasador Kanade.

"Organizovanjem izložbe unikatnih radova "Nešto više“ mladih s umanjenim sposobnostima u okviru manifestacije Sarajevo Film Festival želimo promovisati novi odnos društva prema osobama s umanjenim sposobnostima i uputiti snažnu poruku javnosti da su osobe s umanjenim sposobnostima ravnopravni članovu zajednice", navodi se u saopćenju NVO altruista "Svjetlo".

Projekat "ArT LiNe“ je u 2008. godini sufinansiran od strane Vlade Kanade. Podršku projektu su pružili: Fondacija Mozaik, Ministarstvo privrede, Općina Centar i Općina Stari Grad i Sarajevo Film Festival.