Sarajevo
1

Prodajna izložba radova mladih kreativaca iz NVO altruista Svjetlo

Klix.ba
Mladi s umanjenim sposobnostima, polaznici ArT LiNe kreativne radionice NVO altruista "Svjetlo", u partnerstvu sa MC Mercator BiH d.o.o., već šesti put organizuju prodajnu izložbu ručno rađenih radova mladih s umanjenim sposobnostima.

Prodajna izložba ručno rađenih radova održat će se u MC Mercator u Ložioničkoj ulici u Sarajevu 7. i 8. septembra u periodu od 10:00 do 21:00 sat.

Prethodne prodajne izložbe su bile dobro posjećene i posjetitelji MC Mercator su kupovali ručno rađene radove i imali prilike razgovarati sa polaznicima ArT LiNe radionice koji su stvarali mala djela. Prihod od prodaje bio je usmjerenza nagrade polaznicima art radionice i kupovinu materijala, a dio prihoda se izdvaja za pomoć članovima koji su u stanju socijalne potrebe.

"Dio prihoda sa šeste izložbe bit će usmjeren za kupovinu pelena i hrane za sedmočlanu porodicu člana Krešimira Vukšića, koji ima petero djece, a trojke je dobio u januaru 2011. godine. Na ovaj način želimo i skrenuti pažnju javnosti na položaj i potrebe djece čiji su roditelji osobe s lakim umanjenim sposobnostima a u našoj organizaciji je evidentirano 14 porodica koje imaju 22 djece. Na našem izlogu bit će keramički radovi sa različitim tehnikama, svilene marame, slika na staklu, ukrasni ramovi, drvene kutijice sa različitim tehnikama, ukrasne šolje, svijećnjaci, mirisni sapuni, mirisne svijeće, kutijice za nakit, magneti, ogrlice, čestitke, ručno bojanih figura...", najavili su iz NVO "Dobro".