Vilsonovo šetalište
0

Prodajna izložba "Nešto više"

FENA
Nevladina organizacija altruista SVJETLO organizuje prodajnu izložbu unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima „Nešto više“.

Izložba će biti održana u okviru manifestacije „Porodični dan“ Sarajevo film festivala, 15. augusta na Vilsonovom šetalištu od 11.00 do 21.00 sat.

Polaznici „ArT LiNe“ kreativne radionice maštom i radom s likovnom umjetnicom Lidijom Bogić stvorili su mnoštvo unikatnih radova: svilenih marama, keramičkih proizvoda, slika na staklu, ukrasnih ramova, ogrlica, svijećnjaka, kutijica za nakit, čestitki, ručno bojanih figura... prekrasni darovi za drage osobe.

U odnosu na dosadašnje organizovane izložbe novi radovi su ukrasne svijeće i mirišljavi sapuni.

Cijene radova kreću se od 3 do 35 KM. Prihod od prodaje unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima bit će usmjeren na nagrade polaznicima „ArT LiNe“ radionice i kupovinu materijala.

“Sretni smo kada imamo priliku učestvovati na javnim događajima, jer se na taj način najbolje ostvaruje socijalna uključenost. U tom cilju, osim učešća na manifestaciji “Porodični dan”, zahvaljujući razumijevanju direkcije SFF-a, članovima NVO altruista SVJETLO podijeljeno je 210 ulaznica za filmove koji će se prikazivati u sklopu “Dječijeg programa” i “Teen arene”.

Učešćem na ovakvim događajima želimo promovirati novi odnos društva prema osobama s umanjenim sposobnostima i uputiti snažnu poruku javnosti da su osobe s umanjenim sposobnostima ravnopravni članovu zajednice” izjava je izvršnog direktora Harisa Čauševića, saopćeno je iz NVO altruista SVJETLO.