BiH
25

Proces uvakufljenja imovine Bosna Sema institucija u toku, još nema zvaničnih odluka

Klix.ba
Povodom informacija o preuzimanju obrazovnih ustanova "Bosna Sema" od strane Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, oglasio se Ured za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

"Obavještavamo javnost da je bilo nekih neformalnih kontakata, ali da organi Islamske zajednice nisu donosili nikakve zvanične odluke niti stavove u vezi s tim pitanjem", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.

U kontekstu uvakufljenja Bosna Sema obrazovnih institucija Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, oglasili su se i iz ove institucije i potvrdili da je uvakufljenje imovine u vrijednosti 120 miliona u procesu.

"Pomenuta odluka stupit će na snagu nakon saglasnosti obje strane i potpisanog ugovora. Odluka neće imati bilo kakav utjecaj na rad i djelovanje naših uposlenika kao ni studenata", navode iz Bosna Seme.

Dodaju da nastavni plan i program, ime, akreditacija, diploma, stipendije, sekularni karakter obrazovanja, nastavni kadar, vizija, misija i institucije ostaju iste, te da Univerzitet zadržava internacionalni/međunarodni karakter.