BiH
0

Proces spajanja HVB Banke i CPB Banke završava 30.09.

NINA
HVB Banka i Central Profit Banka završit će u četvrtak, 30. septembra proces spajanja, stoji u saopštenju iz HVB Banke i dodaje se da će novoformirana banka poslovati pod nazivom HVB Central Profit Banka d.d.

Ukupni aktiv novoosnovane banke bit će oko 780 miliona KM, preko 100.000 klijenata, 33 poslovnice i tržišnim udjelom od preko devet posto, a ova će banka biti jedna od vodećih u BiH.

HVB Central Profit Banka spremila je dobru ponudu za svoje klijente - savremene i fleksibilne proizvode (poput kredita bez jamaca), novi sistem informatičkih tehnologija koji će omogućiti brže i poboljšane usluge, visok stepen finansijske sigurnosti, široku mrežu poslovnica u zemlji i inostranstvu, kao i iskusne i stručne zaposlenike.

Zbog tehničkog djela spajanja i usuglašavanja sistema, sve poslovnice obje banke bit će zatvorene 1. i 2. oktobra. Poslovnice CPB će u četvrtak, 30. septembra biti zatvorene u 16 sati, dakle prije kraja redovnog radnog vremena, zbog pripremnih radova na integraciji.

“Sve smo klijente pravodobno obavijestili o ovoj proceduri. Tokom vikenda integracije radit će informativni centar koji je formiran specijalno za ovu svrhu. Pozivni centar ćemo također zadržati u novoj banci kao standardnu uslugu”, rekao je Alexander Zsolnai, generalni direktor novonastale HVB Central Profit Banke.

Dok traje proces spajanja dviju banaka, omogućene su usluge korištenja svih vrsta VISA kartica Central Profit Banke na bankomatima trećih lica i PoS terminalima u BiH i u inostranstvu. Osim toga banka je organizirala i prijevremeno podizanje penzija za ovaj mjesec, tj. 29. i 30. septembar.

Također, uvedena je i telefonska linija za pružanje usluga - pozivom na broj 033222-999 klijenti će dobiti informacije i odgovore na postavljena pitanja. Linija će raditi svakim danom od ponedjeljka do subote od 8 do 18 sati. Ova će linija nastaviti s radom u novoj banci kao standardna usluga.

Banka će nastaviti s redovnim poslovanjem u ponedjeljak, 4. oktobra pod nazivom HVB Central Profit Banka. Spojene banke, HVB Banka BiH i Central Profit Banka (CPB) su banke-kćerke Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), koja je članica HVB Grupe, a koja je vodeća bankarska mreža u srednjoj i istočnoj Evropi, posluje u 11 zemalja s preko 870 poslovnica, zapošljava 16.500 radnika i ima preko četiri miliona klijenata.