BiH
0

Privredna komora KS o opštim uslovima za proizvodnju, distribuciju, isporuku i korištenje toplotne energije

FENA
Na zajedničkoj sjednici Savjeta za komunalnu djelatnost, Savjeta za industriju i Savjeta za okolinu i održivi razvoj Privredne komore Kantona Sarajevo, održanoj danas u Sarajevu, razmatran je Prednacrt Odluke o opštim uslovima za proizvodnju, distribuciju, isporuku i korištenje toplotne energije.

Odluku je izradilo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, čiji je predstavnik bio jedan od uvodničara na današnjoj sjednici, saopćeno je iz Službe za informisanje Privredne komore KS.

Učesnici u raspravi su podržali napore Ministarstva da izradi i stavi na raspravu ovaj veoma važan podzakonski akt kojim se reguliše pitanje zaštite okoliša, racionalne potrošnje toplotne energije i zadovoljava potreba kako proizvođača tako i krajnjeg potošača toplotne energije.

U cilju dobivanja što kvalitetnije odluke predloženo je da resorno Ministarstvo formira stručnu grupu koja će raditi na doradi datog prijedloga, a u kojoj će pored stručnjaka iz Ministarstva biti uključeni predstavnici preduzeća, potrošača i Privredne komore KS.

Interaktivnim radom većeg broja stručnjaka i ljudi iz prakse involviranih u ovaj proces doći će se do kvalitetnih propisa koji trebaju regulisati ovu oblast, navodi se u saopćenju.