BiH
3

Privedeno 11 građana zbog ometanja skupa Žena u crnom

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Valjevska policija dovela je u prostorije policijske uprave 11 građana zbog ometanja javnog skupa u organizaciji "Žena u crnom" na Gradskom trgu u Valjevu, saopćila je danas Policijska uprava Valjevo.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca u Valjevu, jučer je određena mjera zadržavanja do 48 časova A. B. (1984), M.B. (1991), M. M. (1983), I. M. (1992), svi iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti i krivično djelo nasilničko ponašanje, javlja Tanjug.

Zadržan je i N.D. (1963) iz Valjeva za izvršeno krivično djelo ometanje ovlaštene službene osobe u obavljanju poslova sigurnosti ili održavanja javnog reda i mira.

Tužilac je naložio i da se protiv L.G. (1994) iz Valjeva, podnese krivična prijava za krivično djelo ometanje ovlaštene službene osobe u obavljanju poslova sigurnosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (1989) iz Valjeva za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u redovnoj proceduri.

Prekršajne prijave podnesene su protiv A.M. (1989), D.M. (1986), S.M. (1993) i A.B. (1989) iz Valjeva zbog izvršenih prekršaja drskog i bezobzirnog ponašanja, vrijeđanja i zlostavljanja drugih lica, navodi se u policijskom saopćenju.